Який матеріал краще для кухонного посуду: алюміній чи нержавійка?

Сучасні виробники пропонують купити посуд для приготування їжі, виготовлений. з різних матеріалів. Це можуть бути кастрюлі з нержавійки, алюмінію, кераміки та інші. Та який з них вибрати, і як це може відобразитись на приготованих стравах? Найбільшим попитом користується алюміній та нержавійка. В цій статті будуть детально розглянуті основні плюси та недоліки цих матеріалів.

Кухонний посуд із нержавіючої сталі в інтернет магазині Пан Баняк

Основними перевагами посуду, виготовленого із нержавійки є:

✔ Стійкість до механічних пошкоджень. Такі вироби не бояться падінь, ударів та дії високої температури. З часом, вони не втрачають своїх властивостей, тому служать довго.

✔ Посуд з нержавійки легко мити.

✔ Підходить для приготування будь-яких страв, адже не вступає ні з чим в реакцію.

Недоліки посуду з нержавійки:

✔ Цей матеріал погано проводить тепло. Нерівномірно прогріта поверхня, стає причиною пригорання їжі.

✔ В посуді із сталі не можна довго зберігати готові страви. Також, цей матеріал не любить солі. Під її дією, на поверхні можуть з’являтись плями та ямки. Хоча на властивості посуду вони ніяк не впливають.

Сучасні виробники намагаються усунути існуючі недоліки. Щоб збільшити теплопровідність посуду, в днище, між шарами сталі вставляють лист алюмінію. Завдяки цьому, тепло розподіляється по поверхні рівномірно. Купити кастрюлю з нержавійки, виготовлену по такій технології, можна в інтернет магазині посуду Пан Баняк.

Набір кастрюль із алюмінію Pan Banyk

Основні плюси алюмінієвого посуду:

 Легкість.

✔ Низька ціна.

✔ Висока теплопровідність.

Недоліки матеріалу:

✔ Алюміній вступає в реакцію з кислотами та основами. Тому готувати страви, що мають в своєму складі фрукти, овочі чи кислі соуси, не можна.

✔ З часом, алюмінієвий посуд втрачає свій привабливий зовнішній вигляд. Від ударів залишаються вм’ятини та подряпини. Після довгого використання, такий посуд починає пригорати

Кухонний посуд купити можна із андонірованного алюмінію. Метал піддається спеціальній обробці. Наноситься покриття, що захищає виріб від пошкоджень, та не дозволяє йому вступати в реакцію з продуктами.

Пан Баняк: посуд для дому та ресторанів

В інтернет магазині Пан Баняк можна придбати набір кухонного посуду з нержавійки, алюмінію та інших матеріалів. Вся продукція, що представлена тут, виготовлена по новітнім технологіям. Товар магазину давно купують не тільки для домашніх кухонь, а й для професіональних.

  • Який матеріал краще для кухонного посуду: алюміній чи нержавійка?

Зворотній дзвінок

Ім'я

Телефон